Matematik

Hvad gør man, hvis der hverken står tal el. tegn foran en parentes?

17. november 2016 af Arbfm (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg har fået regnestykket = (8e-3g)-(4e-2e-2g)

Jeg har ikke brug for at få svaret på det, jeg vil bare utroligt gerne vide hvordan at man regner det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2016 af PeterValberg

I udtrykket  (8e-3g)-(4e-2e-2g) er parentesen markeret med gult, en minusparentes,
når du skal hæve den, så skal du skifte fortegn på alle leddene i parentesen.
Den første parentes er til gengæld en plus-parentes og kan hæves uden videre.

 (8e - 3g) - (+4e - 2e - 2g) = 8e - 3g - 4e + 2e + 2g = .......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2016 af peter lind

Du kan bare hæve parenteserne. I den første står der som du nævner ikke noget tegn foran. Så underforstås der et + tegn. Husk at når du hæver en minusparentes skal du skifte fortegn på indmaden


Svar #3
21. november 2016 af Arbfm (Slettet)

Tak Peter & Peter!


Skriv et svar til: Hvad gør man, hvis der hverken står tal el. tegn foran en parentes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.