Matematik

FIGUREN VISER EN TREKANT ABC HVOR VINKEL C ER RET

19. november 2016 af Recep1212 (Slettet) - Niveau: C-niveau

A)Bestem AB 
B) Bestem længden af højden fra C på siden AB 

b=8,4
a= 3,6
C= 90 *

Hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2016 af mathon

                   h_c=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}


Svar #2
19. november 2016 af Recep1212 (Slettet)

Kan du evt uddybe, hvad der bliver gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2016 af mathon

Arealet af den retvinklede trekant med C som den rette vinkel
kan beregnes
som
                 T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b   og som   T=\tfrac{1}{2}\cdot h_c\cdot c      hvor  c=\sqrt{a^2+b^2}
hvoraf
                                      \tfrac{1}{2}\cdot h_c\cdot \sqrt{a^2+b^2}=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b

                                      h_c\cdot \sqrt{a^2+b^2}=a\cdot b

                                      h_c=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}


Svar #4
19. november 2016 af Recep1212 (Slettet)

Tak kan du evt hjælpe med opgave a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2016 af mathon

A)
                   \left | AB \right |^2=c^2=a^2+b^2

                   \left | AB \right |=\sqrt{a^2+b^2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2016 af mathon

det vil i B)
sige:
                                     h_c=\frac{a\cdot b}{c}


Skriv et svar til: FIGUREN VISER EN TREKANT ABC HVOR VINKEL C ER RET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.