Matematik

Trigonometri - byggekran

19. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg håber at I kan hjælpe mig. Jeg skal bruge hjælp til HELE opgave 3

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2016 af StoreNord

cos(50)=hosliggende divideret med hypotenuse


Svar #2
19. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jamen, jeg kender jo ikke den hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Peter, hvordan løser man a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2016 af StoreNord

#2     Nej, men du kender de andre størrelser i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2016 af PeterValberg

|AC|=|AB|\cdot\cos(BAC)

|AF|=|AC|+|BE|=|AC|+ |BD|\cdot\cos(DBE)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2016 af StoreNord

cos(50)=hosliggende divideret med hypotenuse

cos(50)=AC divideret med 79


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2016 af mathon

a)

                      \left | AC \right |=\left ( 79\; m \right )\cdot \cos(30^\circ)

                      \left | AF \right |=\left | AC \right |+\left ( 17\; m \right )\cdot \cos(15^\circ)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2016 af mathon

b)
                      \left | AD \right |= \sqrt{\left | AB \right |^2+\left |BD \right |^2-2\cdot \left |AB \right |\cdot \left | AD \right |\cdot \cos(145^\circ})}
                      
                  


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2016 af KanJegHjælpe (Slettet)


Svar #11
19. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

#9

Hvor får du de 145 grader fra.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2016 af StoreNord

Vinkel B i trekant ABD=40+90+15    Og han har anvendt en udvidet cosinus-relation.


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2016 af mathon

           \angle ABC=90^\circ-50^\circ=40^\circ
           \angle CBE=\; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \;\; \; \; 90^\circ
           \angle EBD=\; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \;\; \; \; 15^\circ

SUM                                         145^\circ                           
 


Svar #14
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Mathon #8

Hvordan har du tænkt, da du fandt en løsning af linjestykket AF

Hvorfor er det, at man lægger linjestykke AC sammen med BD


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. november 2016 af mathon

#14
                     \left | AF \right |=\left | AC \right |+\left | CF \right |=\left | AC \right |+\left | BE \right |=\left | AC \right |+\left (\left | BD \right |\cdot \cos(15^{\circ}) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2016 af StoreNord

Men hvis man ikke kender de udvidede cosinus-relationer er man selvfølgelig lost.


Skriv et svar til: Trigonometri - byggekran

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.