Matematik

Differentialregning

19. november 2016 af jes86 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Mangler lidt hjælpe til en opgave: 

Kan jeg antage at d/dt*v(t) er y'? for ellers giver det ikke mening. Har dog ikke set der før på denne måde. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2016 af MatHFlærer

Ja det kan du sagtens. Det er skrevet på Leibniz's notation.:

F-k\cdot v(t)=M\cdot v'(t)


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. november 2016 af AMelev

#0 Det er forskelligt, hvad man kalder funktionen. I modeller for praktiske problemstillinger giver man tit funktionen et navn, det har forbindelse til de størrelser, der indgår i problemstillingen. Når du så regner på den matematiske model, må du gerne give andre navne. Du skal bare sørge for at angive dem - og holde styr på dem.

Du må altså gerne skrive y = v(t) og dermed y' = (d/dt)(v(t) og så regne med det i stedet. I konklusionen skal du så svare med v(t).


Svar #3
19. november 2016 af jes86 (Slettet)

super tak for det. Kan i også hjælpe mig med denne: 

f) Forklar, hvordan differentialligningen er fremkommet.

Er lidt i tvivl om man skal forklar hvordan ligningen er sat sammen eller...


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. november 2016 af Matkaj

Diff. lign. er opstillet på baggrund af Newtons 2. lov


Svar #5
20. november 2016 af jes86 (Slettet)

er det nk bare at skrive det?


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. november 2016 af Matkaj

Du skal nok forklare hvordan du via newtosn 2 lov kommer frem til diff.lign.

Newtons 2. lov siger at den resulterende kraft på et objekt er lig objektets masse gange dets acceleration.

Højresiden af diff.lign. er jo blot masse gange acceleration, da v'(t)=a(t).

Venstresiden skal så være den resulterende kraft. 


Svar #7
20. november 2016 af jes86 (Slettet)

Okay. jeg tro lige jeg skal studse  over det for jeg helt fårstår det. tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.