Kemi

Udledning (kemi)

20. november 2016 af milleneedshelp1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Er der nogle, som kan hjælpe mig med at udlede nedenstående formel:

pOH=\frac{1}{2}\cdot (pK_b-logc_b){\color{Orchid} }


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af mathon

For en svag base
har du:
                                                    B\; \; \; \; \; +\;\; \; H_2O\; \rightleftharpoons \; S\;\; +\;\; OH^-
ligevægtsmolariteter:             c_b-\alpha \cdot c_b                         \alpha \cdot c_b        \alpha \cdot c_b                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af mathon

og ligevægtsbrøken:                                                        

                                             \frac{\left [ S \right ]\cdot \left [OH^- \right ]}{\left [ B \right ]}=K_b

                                             \frac{ \left [OH^- \right ]^2}{c_b-\left [ OH^- \right ]}=K_b
som når \left [ OH^- \right ]<<c_b
giver:
                                              \frac{ \left [OH^- \right ]^2}{c_b}\approx K_b

                                              \left [OH^- \right ]^2\approx K_b\cdot c_b         som logaritmeres

                                              2\cdot \log\left (\left [OH^- \right ] \right )\approx \log\left (K_b \right )+ \log\left (c_b \right )

                                              2\cdot\left (- \log\left (\left [OH^- \right ] \right ) \right )\approx -\log\left (K_b \right )- \log\left (c_b \right )

                                              2\cdot pO\! H\approx pK_b- \log\left (c_b \right )

                                              pO\! H\approx\tfrac{1}{2}\left ( pK_b- \log\left (c_b \right ) \right )


Skriv et svar til: Udledning (kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.