Matematik

Planter

21. november 2016 af Theajensen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der vil hjælpe med denne opgave?

For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem, hvor mange planter man dyrker pr. kvadratmeter, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen f (x) = 175000 · x −1,5

hvor x er antal dyrkede planter pr. kvadratmeter, og f (x) er den enkelte plantes vægt, målt i gram.

a) Hvor mange procent falder den enkelte plantes vægt, hvis man øger antallet af dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2016 af mathon

              1+r_y=1{,}25^{-1{,}5}=0{,}715542

              1+p_y\cdot 10^{-2}=0{,}715542

              p_y=\left (0{,}715542-1 \right )\cdot 10^2


Svar #2
21. november 2016 af Theajensen123 (Slettet)

Forstår ikke rigtig beregningerne i mellem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2

Måske det hjælper, hvis du tager følgende med i betragtning:

Hvis den uafhængige variable x får tilvæksten Δx, bliver den afhængige variable f(x) ganget med faktoren aΔx.

Såfremt der stadig ikke er en klokke, der ringer, skal du være velkommen til at spørge igen.


Skriv et svar til: Planter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.