Matematik

To brøk ligninger med to ubekendte

26. november 2016 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med denne opgave jeg ikke kan komme videre med.

y/x = 4 

y/x+3 = 1

Hjæææælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af knerken (Slettet)

Hej

er du sikker på, at du har skrevet opgaven rigtigt?

der er ikke undladt en parentes et sted?

feks. i 2, hvor jeg tror der skal stå: y/(x+3)=1


Svar #2
26. november 2016 af Sahra123 (Slettet)

Ja, opgaven er skrevet rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af knerken (Slettet)

quite sure?


Svar #4
26. november 2016 af Sahra123 (Slettet)

Hvordan løser jeg opgaven hvis jeg havde parrentesen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2016 af knerken (Slettet)

hej,

 så finder du y udtrykt ved x  i 1

og indsætter denne x-værdi i 2


Svar #6
26. november 2016 af Sahra123 (Slettet)

så x = 4 · y ? Og derefter indsætter jeg det på x's plads i den anden ligning eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2016 af knerken (Slettet)

y/x=4

så ganger du med x på begge sider af lighedstegn

y*x/x = 4*x

så forkorter du x erne væk på venstresiden og så står der:

y =4*x der også kan skrives som y = 4x, hvor y er udtrykt ved x

i2 sætter du så istedet for y 4x


Svar #8
26. november 2016 af Sahra123 (Slettet)

Super, tak! 


Skriv et svar til: To brøk ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.