Matematik

Hjælp til matematik 9 klasse

26. november 2016 af janiw (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej er der noget der kan hjælpe mig med at forstå denne opgave?!
Vedhæftet fil: IMG_6289.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2016 af peter lind

sin(A) = 6/diagonal


Svar #3
26. november 2016 af janiw (Slettet)

Hvordan gør du?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2016 af AMelev

Du kender en vinkel og dens modstående katete og skal bestemme hypotenusen, så du skal gribe fat i den af de tre formler, hvor de tre ting indgår - dvs. den første.

Sætninger for retvinklede trekanter:

1. sin (v) = modstående kate/hypotenuse ⇔ hyptenuse · sin(v) = modstående katete ⇔  
hyptenuse = modstående katete/sin(v)
2. cos(v) = hosliggende katete/hypotenuse  ⇔ hyptenuse · cos(v) = hosliggende katete ⇔ ...
3. tan(v) = modstående katete/hosliggende katete ⇔ ...


Svar #5
27. november 2016 af janiw (Slettet)

Forstår det ik rigtig kan du gøre det lid mere simpelt? :)

Svar #6
27. november 2016 af janiw (Slettet)

Lidt*

Svar #7
27. november 2016 af janiw (Slettet)

Hvad betyder de der pile?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2016 af AMelev

Pilene betyder, at de to sider er "ensbetydende", hvilket igen betyder, at når det ene er sandt, så er det andet også sandt og omvendt - løsning af ligninger.

I den første er det først ganget med hypotenuse på begge sider af "=" og derefter er der divideret med sin(v) på begge sider, så den ukendte hypotenuse står alene og kan beregnes.
Hvis du synes, kan du også sætte de kendte tal ind først, kalde den ukendte hypotenuse x og så løse ligningen mht. x.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik 9 klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.