Matematik

Parameterkurver: Vinkler: Bestem v og w, når P=(4,4)

26. november 2016 af hejsacom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder med disse spørgsmål som er vedhæftet. 

Min tankegang har indtil videre været at finde vektorerne som danner vinklen w. Altså at finde den første vektor ud fra det ene brændpunkt (F1) og punktet som er opgivet P(4,4). Og så derefter finde den anden vektor ud fra den afledede hastighedsvektor og t-værdien. Dermed har jeg fundet vinklen til w som jeg har fået til 26,565 grader. Er dette korrekt?
 Men nu skal jeg finde vinklen til v, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an. Skal jeg kigge på linjen l, eller hvad skal jeg gøre?

Håber der er nogen der kan guide mig på rette vej :-)


Svar #1
26. november 2016 af hejsacom (Slettet)

Her er den vedhæftede fil :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af peter lind

(1. 0) er en retningsvektor for l

Du kan derfor finde v som vinklen mellem (1, 0) og hastighedsvektoren i P


Svar #4
26. november 2016 af hejsacom (Slettet)

Vil du uddybe hvorfor er (1, 0) retningsvektor for l?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2016 af peter lind

l er en linje, der er parallel med x-aksen


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2016 af AMelev

#4 Som skrevet i #5 er l parallel med 1.aksen, så retningsvektor rl har 2.koordinat 0 og 1.koordinat kan være et hvilket som helst reelt tal, fx 1.
Retningsvektoren rt for tangenten t er s'(t), så vinkel v kan bestemmes vha. skalarproduktet af rl og rt = s'(t).

b) Beregn koordinatsætter for vektoren FP og beregn cos(w) hvor w er vinklen mellem -rt og PF vha. skalarprodukt.
Beregn også cos(v) og se, at de to cos-værdier er ens.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2016 af mathon

Benyt
              \cos(\varphi )=\frac{x_1x_2+y_1y_2}{\sqrt{{x_1}^2+{y_1}^2}\cdot\sqrt{{x_2}^2+{y_2}^2}\ }       to gange for t=2.


Skriv et svar til: Parameterkurver: Vinkler: Bestem v og w, når P=(4,4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.