Matematik

Differentialregning

27. november 2016 af rami020800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et vindue er formgivet som et rektangel med en halvcirkel på toppen. Tegn en skitse af vinduet. Vinduets omkreds er 3 m. Bestem radius i halvcirklen, når vinduets areal er maksimalt.

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af AMelev

Hvad skal du have hjælp til? Tegn skitsen og læg den op. 
Spørg så specifikt på det, du går i stå med..


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2016 af mathon

omkreds:
                   3=2r+2L+\pi r

                   2L=\left (3-2r-\pi r \right )
areal:
                   A=\tfrac{1}{2}\pi r^2+2rL            

                   A(r)=\tfrac{1}{2}\pi r^2+r\cdot \left (3-2r-\pi r \right )

                   A(r)=-\frac{4-\pi }{2}r^2+3r            hvis graf er en grennedadvendende parabel.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.