Matematik

relevant funktion

28. november 2016 af anderschris (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er lidt lost her, hvilke relevante funktioner kan jeg lave til den her opgave?


Oplysninger: JYSK har flere sæsonvarer i sit sortiment, blandt andet badebassin og julelysestager.

Badebassinet sælges fra 1.marts til 1.oktober, mens julelysestagerne sælges fra 1.november til 1.januar.For produkt X (badebassin) gælder følgende data:Indkøbspris: 200 kr. ex. momsSalgspris 1.200 kr. ex. momsFor produkt Y (julelysestager) gælder følgende data:Indkøbspris: 100 kr. ex. moms Salgspris 600 kr. ex. moms

Endvidere oplyses det, at JYSK har faste omkostninger på 50.000 kr. ex. moms pr. måned i de måneder der er sæson for badebassiner, og 25.000 kr. ex. moms pr. måned i de måneder der er sæson for julelysestager. Der skal i funktionerne ikke tages hensyn til moms.
Da det er sæsonvarer, sælger JYSK kun enten badebassin eller julelysestager?

a). Opstil relevante funktioner for badebassinnet

Relevante funktioner må være de tre
Indkøb          f1(x) =  200·x + 7·50000
Salg              f2(x) = 1200·x
Fortjeneste   f3(x) = ........... 


kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2016 af AMelev

Ja, Fortjeneste = salg - indkøb.


Skriv et svar til: relevant funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.