Matematik

Hjælp til differentialregning

29. november 2016 af Skor1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse følgende opgave og da jeg var syg på tidspunktet hvor vi gennemgik dette, så er jeg kommet i tvivl om hvordan opgaven skal løse. Opgaven er formuleret således:

Brug tretrinsreglen til at beregne f'(x0) i et vilkårligt punkt x0

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Tretrinsreglen:

1) Find funktionstilvæksten: Δy = f(x0+h) - f(x0)

2) Find differenskvotienten: as = Δy / h = ( f(x0+h) - f(x0) ) / h

3) Find differentialkvotienten: at = f'(x0) = limh→0 ( a) = limh→0 ( ( f(x0+h) - f(x0) ) / h


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.