Matematik

Ligning

03. december 2016 af mimmi123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej er der nogle der kan hjælpe med at løse denne opgave, har prvet en del gange nu men kan ikke få den til at lykkes.
1
3x · (10 − 4) = 18 − 15 − 3x + 2 = 

------------------------------------

Detn ser sådan ud når jeg regner, men føler at det ser forkert ud.

1/3x-6= 3 -3x+2=  +3 -2

1/3x -3x=   3-2

6x/2 =  3

x=3 

Håber I vil hjælpe  :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af StoreNord

Prøv at skrive den oprindelige opgave som en ligning:

"venstre side = højre side"                     så kan vi bedre hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2016 af MatHFlærer

Ja, det er svært at finde hoved og hale i din ligning. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2016 af AMelev

Hedder ligningen sådan?
 \frac{1}{3}x\cdot (10-4)=18-15-3x+2
Hvis ja, så skal du først reducere.
På venstre side skal du udregne parentesen, som du nok også har gjort, men du skriver - (minus) i stedet for · (gange). Derefter skal du gange !/3 med 6, så får du 2x.
På højre side skal du samle de rene tal (du må gerne rykke +2 hen foran -3x.

Derefter skal du bruge reglerne for ligningsløsning. Vend tilbage, når du har lavet 1. del, hvis du stadig har problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2016 af Soeffi

#0 Der er to tegn man skal skelne mellem: "=" og "⇔"

3·x·(10 − 4) = 18 − 15 − 3·x + 2 

3·x·6 = 5 − 3·x 

18·x  = 5 − 3·x 

18·x + 3·x  = 5 

21·x  = 5  

x  = 5/21  

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.