Matematik

Ligninger og reducering mm.

04. december 2016 af Gym2019 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Som overskrifter siger har jeg virkelig brug for hjælp til følgende opgaver (jeg har prøvet en del selv, men uden held): 

1. 13 x - 5 (1-3x)-14=2(x+10)

2. Her skal ligningssystemet løses : 3x + 4y= 13 og x-5y= -2

3. Her skal der reduceres: 2 a^2 + 5b - a(3a-1) +a(3+a)-b 

4. a^1/2 *b^5*a^7*b^11* kvadratrot af a * b^0 

5. (*) a^2+b^2-2ab / a^2- ab

6. Opgaven lyder : En ret linje går gennem punkterne (2,7) og (5,1). Bestem linjens hældningskoefficient. Bestem en ligning for linjen. 

Her betyder ^ opløftet i og / betyder divider.

Jeg håber, at der er nogen der også kan forklare det med mellemregninger, så jeg forstå det 

På forhånd mange tusind tak og fortsæt god aften :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2016 af mathon

1. 13 x - 5 (1-3x)-14 = 2(x+10)

     13x-(5-15x)-14=(2x+20)     hæv parenteser og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2016 af mathon

2.
                 x-5y=-2\Leftrightarrow x=\left (5y-2 \right )

som indat i den anden ligning
giver:
                 3(5y-2)+4y=13
                 15y-6+4y=13    hvoraf y beregnes.?

Den beregnnede y-værdi indsættes efterfølgende i x=5y-2.


Svar #3
04. december 2016 af Gym2019 (Slettet)

#2

2.
                 x-5y=-2\Leftrightarrow x=\left (5y-2 \right )

som indat i den anden ligning
giver:
                 3(5y-2)+4y=13
                 15y-6+4y=13    hvoraf y beregnes.?

Den beregnnede y-værdi indsættes efterfølgende i x=5y-2.

Mange tak for hjælpen! Dog forstår jeg ikke helt dit svar og forklaring i opg. 2?


Skriv et svar til: Ligninger og reducering mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.