Matematik

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5. Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)). Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12. Bestem en l

07. december 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5.

Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)).
Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.
Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen med ligningen 3y + 27 = 9x.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)) = (2,5):

           f{\, }'(x)=6x-6=6(x-1)

           f{\, }'(2)=6(2-1)=6
tangentligning i(2,5):
                                     y=f{\, }'(2)(x-2)+5


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12:

Her bestemmes først i hvilket punkt, hældningskoefficienten 12.

                f{\, }'(x_o)=6(x_o-1)=12

                                   x_o-1=2

                                   x_o=3

                                  f(x_o)=f(3)=14

tangentligning i(3,14):
                                     y=12(x-3)+14


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen med ligningen y = 3x - 9.


Svar #4
07. december 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvad med den sidste?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2016 af mathon

Bestem en ligning for tangenten med hældningskoeffficient 3.


Skriv et svar til: Funktionen f er givet ved f(x) = 3x2 - 6x + 5. Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)). Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12. Bestem en l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.