Matematik

Optimering af gård

08. december 2016 af Nielsen203 - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder lidt fast med opgaven, håber at der er nogen som kan hjælpe.

a) x*y+s^2\frac{\sqrt{3}}{4} jeg har fået 6082.53. er det rigtig?

b) hvordan skal jeg opstille variablerne for opgave b?

Vedhæftet fil: Udklip23.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af PeterValberg

Det er korrekt, at arealet af figuren kan bestemmes som:

T=x\cdot y+x^2\cdot\frac{\sqrt{3}}{4}

og dit i #0 fundne areal er også korrekt

Omkredsen er opgivet til 200, hvilket betyder:

2y+3x=200

hvilket kan omskrives til:

y=100-\frac32\cdot x

indsæt dette udtryk for y i udtrykket for arealet og reducér:

T(x)=x\cdot (100-\frac32\cdot x)+x^2\cdot\frac{\sqrt{3}}{4}

T(x)=100x-\frac32\cdot x^2+x^2\cdot\frac{\sqrt{3}}{4}

T(x)=100x+x^2\cdot\left(\frac{\sqrt{3}}{4} -\frac32\right )

T(x)=\left(\frac{\sqrt{3}}{4} -\frac32\right )\cdot x^2+100x

hvilket skulle vises :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. december 2016 af Nielsen203

kan det passe at x er 46.9?

Vedhæftet fil:Udklip5.PNG

Svar #3
08. december 2016 af Nielsen203

jeg har lige differentieret funktion og sat den til 0 og det gav (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:ss.PNG

Skriv et svar til: Optimering af gård

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.