Matematik

Kan jeg bestemme røringspunktets koordinater ved hjælp af maple?

08. december 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen med ligningen 4y-12x + 13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)2 + 2.

Bestem røringspunktets koordinater.

Tangentens ligning og funktionens forskrift er først omskrevet og reduceret.


Linjen med ligningen 
y = 3*x-13/4
er tangent til grafen for funktionen 
f(x) = x^2-2*x+3

Jeg har prøvet med solve, men resultatet blev til:

1+1√(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af Number42 (Slettet)

det er nok fordi f(x) = (x-1)^2+2 og ikke f(x)=(X-1)^2+3 ?


Skriv et svar til: Kan jeg bestemme røringspunktets koordinater ved hjælp af maple?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.