Fysik

Snebold fysik

11. december 2016 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Et barn har lavet en snebold med en masse på 120 kg og en diameter på 0,8 meter

Snebolden ligger på toppen af en bakke 3.2 meter over en fodboldbane. 

Opgaven lyder)

1) Find sneboldens hastighed ved bunden af bakken. 

2) Ligger dette sted på den øverste halvdel af bakken, præcis halvt nede ad bakken, eller på den nederste halvdel af bakken? Svaret skal begrundes


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2016 af peter lind

2) giver ingen mening med de givne oplysninger

1. Brug energibevareelse tabt potentiel energi = ½m*v2+½I*ω2


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Så kan du bruge at

Ikugle = 2/5 m*r2

ω = v/r


Svar #3
11. december 2016 af Jepp5220

Kan du forklare 1/2m*v^2+1/2*i*omega^2?

Der er vel ingen hastighed(v), ihvertfald ikke oplyst. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2016 af peter lind

#3 Det er jo den du skal finde


Svar #5
11. december 2016 af Jepp5220

Når, så jeg skal sætte potentiel energi = ½m*v2+½I*ω2 og så isolere v?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2016 af peter lind

ja dog strengt taget tabt potentiel energi men hvis du regner den potentielle energi ud fra sluthøjden bliver det den potentielle energi.


Svar #7
11. december 2016 af Jepp5220

Fantastisk, tak skal du have!


Skriv et svar til: Snebold fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.