Matematik

Binomialfordeling statistik

12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 2)
 

Forældre i Danmark der har holdt fødselsdag for deres barn, er kommet frem til at sandsynligheden for at en gæst ikke kommer til festen (selvom der er blevet takket ja) er sat til 30%. Til en tilfældig fødselsdag i Danmark, Januar 2016, er der plads til 100 personer i lokalet (af sikkerhedsmæssige årsager) hvoraf 130 har takket ja til at komme. 
 

1) Find sandsynligheden for at alle der møder til fødselsdagen, kommer ind i lokalet.

2) Der dukker 108 op til fødselsdagen, vis om det med et signifikansniveau på 2% kan vise at det er i strid med antagelsen om at der er 30% der bliver væk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2016 af Therk

Hvad er dit spørgsmål? Jeg kan godt læse opgaven, men hvad er det du ikke forstår?


Svar #3
12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet)

Skal jeg bruge 30% eller 70% som min p?


Svar #4
12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet)

Ok jeg siger: p=0,3 og n= 130 og jeg skal finde P(x<22)?


Svar #5
12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet)

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. december 2016 af peter lind

Du skal finde P(X22) ellers ja


Svar #7
12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet)

Er min nulhypotese så:
H_0:my=100

Og min alternative hypotese: H_1:my\geq 100


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2016 af peter lind

Din 0 hypotese er at p = 0,30


Svar #9
12. december 2016 af Lauramattesen (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Binomialfordeling statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.