Matematik

Meget svær differentialligning

12. december 2016 af Michaelrosendal4711 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg er gået i stå med min SRP grundet at jeg ikke kan løse følgende differentialligning, nogle der kan hjælpe? :) 

\frac{dh(t))}{dt}=-\frac{0,6-A}{B}*(2*g*h(t))^{0,5}

Tak på forhånd.


Svar #1
12. december 2016 af Michaelrosendal4711 (Slettet)

Hvor A er konstant og B er konstant  


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2016 af peter lind

Brug separation af variable


Svar #3
13. december 2016 af Michaelrosendal4711 (Slettet)

Kan det passe at resultatet bliver følgende:

h(t)=2^{0,5}*-0,6*g^{0,5}*t*\frac{A}{B}

Og mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2016 af peter lind

Nej. Det du er kommet frem til er en lineær funktion af t. Differentierer du den får du en konstant og højre side i differentialligningen er ikke konstant

Differentialligningen kan kortere skrives dh/dt = k*h½. Det giver hdh = kdt  Integrer på begge sider


Skriv et svar til: Meget svær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.