Matematik

Differentialregning

13. december 2016 af amaliepet2Gefion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig med denne opgave. 

"Funktionen f er givet ved f(x)=xlnx. 
Løs uligheden f'(x)<2." 

 

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal. 
Håber i kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af peter lind

Find først f'(x)


Svar #2
13. december 2016 af amaliepet2Gefion (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2016 af mathon

             f{\, }'(x)=1\cdot \ln(x)+x\cdot \frac{1}{x}=\ln(x)+1\; \; \; \; \; \; \; \; x>1

             \ln(x)+1<2

             \ln(x)<1

             0<x<e             


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2017 af mathon

            f{\, }'(x)=1\cdot \ln(x)+x\cdot \frac{1}{x}=\ln(x)+1\; \; \; \; \; \; \; \; x>0

             \ln(x)+1<2

             \ln(x)<1

             0<x<e             


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.