Matematik

reducere brøken: x^2+9+6x/x^2+3x

14. december 2016 af ah12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at reducere brøken ((x^(2)+9+6x)/(x^(2)+3x))

i må meget gerne prøve at forklare mig hvordan det skal gøres!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af PeterValberg

\frac{x^2+9+6x}{x^2+3x}=\frac{(x+3)^2}{x(x+3)}=\frac{(x+3){\color{Red} (x+3)}}{x{\color{Red} (x+3)}}=...

det er en fordel at kende kvadratsætningerne (hvilket jeg benytter mig af i tælleren)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 5, 14, 15, 18 og 19 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. december 2016 af ah12 (Slettet)

Tak! Skal man bruge kvadratsætning både i nævneren og i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2016 af PeterValberg

#3 I dette tilfælde kun i tælleren, - i nævneren sættes x udenfor en parentes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. december 2016 af ah12 (Slettet)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: reducere brøken: x^2+9+6x/x^2+3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.