Matematik

f(t)=5,0+15,1*e^(-0,046*t) Forklar mig lige hvad "e" er.

14. december 2016 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave:

En vinter afbrydes varmen i et hus. I en periode, hvor udetemperaturen er konstant, ! måler man, hvordan temperaturen falder i huset. Målingerne viser, at temperaturen  (målt i Cº) i huset t timer efter varmeafbrydelsen med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen

f(t)=5,0+15,1*e^{-0,046*t}

Jeg er klar over at jeg skal have isoleret t, men hvad er det lige at dette betyder? Hvordan regner man med det?

Jeg har læst og læst og læst, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan det skal tastes ind på lommeregneren. Er kommet frem til at jeg regne med In. Er det korrekt?


Svar #1
14. december 2016 af lottebc1 (Slettet)

Indtil videre har jeg:

5,0+15,1*e^{-0,046*8}\rightarrow 20,1*e^{-0,368}

og så ved jeg ikke hvad jeg så skal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af Soeffi

#0 Den indtastes sådan her i CAS:
f(t)=5.0+15.1*exp(-0.046*t)

Svar #3
14. december 2016 af lottebc1 (Slettet)

Nåååår, kan det passe at svaret er 15,4509 så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2016 af Soeffi

#3

Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2016 af mathon

         \frac{f(t)-5{,}0}{15{,}1}= e^{-0{,}046\cdot t}

         \ln\left (\frac{f(t)-5{,}0}{15{,}1} \right )= -0{,}046\cdot t

         t=-\frac{\ln\left (\frac{f(t)-5{,}0}{15{,}1} \right )}{0{,}046}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2016 af StoreNord

e er grundtallet for den naturlige logaritme.  e er cirka 2,7.


Skriv et svar til: f(t)=5,0+15,1*e^(-0,046*t) Forklar mig lige hvad "e" er.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.