Matematik

Eksamensspørgsmål om Funktioner og Vækst

15. december 2016 af EmilHNielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået nogle mundtligt spørgsmål der lyder:

Du skal redegøre for vækstfunktioner.
Udled formlen for fordoblingskonstanten og/eller formlen for bestemmelse af konstanterne a og b i 
eksponentialfunktionen, f(x) = b · ax

Udled differentialkvotienten af f(x) = b · ax

Er der nogle som kan hjælpe med formler? Evt. forklaringer og links. og meget gerne hvordan jeg skal prænsentere det.
  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af fosfor (Slettet)

I den første skal du skrive starte med at skrive:

f(x + T2) = 2 * f(x)

og isolere T2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2016 af Curiosa (Slettet)

Der her sted virker ret godt:
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel

Du skal vise, hvordan man kan beregne konstanterne a og b, hvis man kender to punkter.
Løsningen kan du se via linket, men din opgave er at vise, hvordan de er kommet frem til formlerne.

Husk del to: at udlede differentialkvotienten.

Hvis det ikke er hjælp nok, så skriv igen :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2016 af Curiosa (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter
- du skal bruge det, de kalder "konstantreglen".
Kombiner det med
https://m.youtube.com/watch?v=Q_YIVFMF0Sg

Men som sagt sig til, hvis du har brug for mere forklaring.

Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål om Funktioner og Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.