Matematik

isolere med logaritme i ligning

16. december 2016 af unicorn66 - Niveau: C-niveau

hvordan isolere jeg x når jeg kender y.   y= 1,5*10^6 * 2345^x

kan det godt give     y/1.5*10^6 *log(0,1288)= x????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af PeterValberg

y=1,5\cdot 10^6\cdot 2345^x

\frac{y}{1,5\cdot 10^6}=2345^x

\log\left(\frac{y}{1,5\cdot 10^6}\right)=x\cdot \log(2345)

\frac{\log\left(\frac{y}{1,5\cdot 10^6}\right)}{ \log(2345)}=x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: isolere med logaritme i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.