Matematik

Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x-tilvækst

17. december 2016 af Drakenia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave:

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (10,12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på 5%.

a) Bestem forskriften for funktionen.

b) Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x-tilvækst på Δx = 5

 

Jeg har regnet a) sådan her
 

f(x) = b·ax

            a = (1 + r)

            a = 1 + 0,05 = 1,05

a = 1,05

          

12 = f(10) = b·a10

              b = 12 / a10 = 12 / 1,0510

            b = 7,37


 

Men jeg forstår ikke hvordan b) skal laves? Håber I kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2016 af StoreNord

y-tilvæksten er          f(10+5)-f(10)=3,32

relativt til 12            \frac{3,32}{12}          ?


Svar #2
17. december 2016 af Drakenia (Slettet)

Så y-tilvæksten er 0,28?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2016 af StoreNord

3,32 absolut

0,28 relativt             (altså 28%)


Skriv et svar til: Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x-tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.