Matematik

Undersøg (ved beregning!), om punkterne A(2,4), B(4,7) og C(102,153) ligger på samme rette linje.

18. december 2016 af idol0001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Undersøg (ved beregning!), om punkterne A(2,4), B(4,7) og C(102,153) ligger på samme rette linje.

Hvordan regner jeg det ud?? Helt præcist forklaret, da jeg dsv. er virkelig dårlig til matematik, det er den enste opgave jeg mangler! Tusind tak til hvem end der hjælper mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af JulieW99

Udregn begge funktionsforskrifter og se, om de er ens.

- - -

Vh Julie


Svar #2
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Hvordan gør jeg det Julie? Kan du forklare?


Svar #3
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Kan ikke finde mine noter omkring hvordan man regner det ud, men ved vi har lært om det.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2016 af StoreNord

Mellem A og B er der en vis hældning a.

Mellem B og C er der en vis hældning. Den skulle også gerne være a.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2016 af PeterValberg

Ved hjælp af to af punkterne finder du en forskrift for den rette
linje gennem dem, - bagefter undersøger du, om det tredje punkt
"passer" ind i ligningen.

Se video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

StoreNord - Kan du stille det op for mig hvordan jeg regner det ud? Fx. 5x5=?. Noget i den stil agtigt. Tusind tak hvis du kan


Svar #7
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Pvm - Jeg så de to videoer, de havde kun 2 punkter i de videoer. Så jeg har så regnet to punkter ud, men jeg har jo 3, altså A, B og C. Jeg har regnet A og B ud som giver 1,5. Men hvad skal jeg så med C?? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2016 af StoreNord

a_{1}=\frac{7-4}{4-2}=\frac{3}{2}            eller forlænget      \frac{147}{98}

a_{_{2}}=\frac{153-7}{102-4}=\frac{146}{98}                        De to hældninger er forskellige; altså er punkterne ikke på linje.


Svar #9
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Pvm - Jeg har nu fået mit b= f(x)-ax til at give 1. Hvad gør jeg nu? 


Svar #10
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Store Nord - Ved du hvad jeg skal gøre nu? Jeg har fået mit b= f (x) -ax til at give 1. Hvad skal jeg nu? 


Svar #11
18. december 2016 af idol0001 (Slettet)

Store Nord - Du er en gud, og jeg er blind. TUSIND tak for din hjælp! 


Skriv et svar til: Undersøg (ved beregning!), om punkterne A(2,4), B(4,7) og C(102,153) ligger på samme rette linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.