Matematik

Kritisk værdi af f i punktet (a,b)

03. januar 2017 af bangsunei (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er i gang med at øve op til min calculus 2 eksamen her til januar og det fremgår at man i eksamen vil blive tilspurgt om kritisk værdi af f i punktet (a,b) 

Jeg er godt klar over at de kritiske punkter findes ved gradienten f(x,y)=0. 

I dette tilfælde er de fundet til : (0,0) (-3,2) og (3,2). 

Jeg bliver i dette tilfælde tilspurgt om den kritiske værdi i punktet (0,0). Jeg har en idé om at svaret er 0. 

Er der nogen som har en generel formel for kritiske værdi? 

Mvh,


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2017 af peter lind

f(0, 0)


Svar #2
03. januar 2017 af bangsunei (Slettet)

#1. 

Undskyld peter, men jeg er i tvivl om hvad du mener med dit svar. Mit spørgsmål er dog dårligt formuleret. 

Jeg søger en generel formel. 

Lad os sige vi har de kritiske punkter: (a,b) (c,d) (e,f) fra funktionen f(x,y) og jeg bliver bedt om den kritiske værdi til punktet (c,d). Hvordan ville man finde denne værdi? 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2017 af peter lind

Så skal du finde det som f(c, d)


Svar #4
03. januar 2017 af bangsunei (Slettet)

Jeg vedhæftet et billede af opgaven. . Det er spørgsmål 3. 

De kritiske punkter er (0,0) (-3,2) og (3,2) 

Der bedes om at beregne en kritisk værdi. Jeg læser det du skriver som at jeg bare skal angive f(cd). Er ked af at jeg ikke helt er med 

Mvh

Vedhæftet fil:Studieportalen.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2017 af Therk

Indsæt (c,d) i functionen f, som peter lind skriver. Du har fået opgivet funktionsudtrykket for f:

f(x,y) = 6y^3 -8x^2y+16x^2+35

Find f(c,d).

Hint: f(0,0) = 35 (hvorfor?).


Svar #6
04. januar 2017 af bangsunei (Slettet)

Yes. Så man skal substituere variablerne i funktionen med ens kritiske punkter. Perfekt! Tak! 


Skriv et svar til: Kritisk værdi af f i punktet (a,b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.