Fysik

Blækfysik 01 Mekanik

04. januar 2017 af lisejensen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

gitte springer ud fra 3 metervippen, hun sætter af med en hastighed opad på 3,2 m/s 

a) hvor højt kommer hun op?

b) hvad er heneds hastighed, lige inden hun rammer vandet (se bort fra luftmodstand)?

c) i vandet accelerer Gitte med - 17 m/s2 hvor langt ned i vandet kommer hun?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2017 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2017 af mathon

a)
        brug
                        2\cdot a\cdot \Delta h=v^2-{v_0}^2

                        2\cdot (-g)\cdot \Delta h=0^2-{v_0}^2

                        H=\frac{-{v_0}^2}{2\cdot (-g)}=\frac{\left ( 3{,}2\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{m}{s^2} \right )}+\left ( 3\; m \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2017 af mathon

b)
        brug
                     \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot V^2=m\cdot g\cdot H        hvor V=v_{max} og H=h_{max}

                     \tfrac{1}{2}\cdot V^2= g\cdot H                    når der er divideret med m.

                     V=\sqrt{ 2g\cdot H}

                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2017 af mathon

c)
        brug
                  2\cdot a\cdot d={v_0}^2-V^2           hvor d er vanddybden.

                  d=\frac{{v_0}^2-V^2}{2a}=\frac{-V^2}{2\cdot \left ( -17\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=\frac{V^2}{34\; \tfrac{m}{s^2}}


Skriv et svar til: Blækfysik 01 Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.