Matematik

Rumfang af en prisme.

05. januar 2017 af HjælpDenHjælpeløse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

V = H * G

Men jeg har kun H og så en side af G og så nogle grader: https://gyazo.com/3c041beb2ea803e268563a055547173d

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Du har tre informationer om bund trekanten.

To vinkler (dvs den tredje kan beregnes)  og en side. Det er nok

Vinkler 90 grader og 60 grader og den sidste er 30 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2017 af PeterValberg

Benyt cosinus og sinus til at bestemme kateterne i trekanten, der udgør grundfladen.
Herefter kan grundfladearealet G let bestemmes.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2017 af mathon

           k_1=9{,}5\cdot \cos(60^\circ)          k_2=9{,}5\cdot \sin(60^\circ)

           V_{prisme}=h\cdot \tfrac{1}{2}\cdot k_1\cdot k_2


Skriv et svar til: Rumfang af en prisme.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.