Matematik

Differentialregning

08. januar 2017 af Maya12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er givet ved f(x) = x2. Tangenterne i punkterne (x1, f(x1)) og (x2, f(x2)) går begge gennem punktet (1, 0). Hvordan bestemmer jeg x1 og x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af Number42 (Slettet)

find ligningerne for tangenterne

y-f(x1) = f'(x1)(x-x1)

og sæt f og f' ind: y-x1^2 = 2 x1 (x-x1)

for y =0 og x=1 er -x1^2 = 2x1(1-x1) hvoraf 2x1 -x1^2 =0  og x1 = 0 eller 2

Dvs det x1 = 0 og x2 =2 eller omvendt.

det er jo ellers ret klart at man kan nok finde en tangent der går gennem (1,0) men at finde en til er kun muligt hvis den er vandret. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Du kan ikke bestemme dem med de givne oplysninger, men du sige at løsningen må være en af følgende 4:

x1 = 0, x2 = 0
x1 = 0, x2 = 2
x1 = 2, x2 = 0
x1 = 2, x2 = 2


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.