Matematik

Hjælp til opgave om linje i planen

08. januar 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven går ud på, at en linje i planen har ligningen l: 4x-5y-10=0, hvor jeg i delopgave a skal angive en normalvektor for linjen (det har jeg gjort), men delopgave er jeg i tvivl om, fordi jeg skal beregne linjens skæringspunkter med koordinatsystemets akser. Hvordan griber jeg delopgaven an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af fosfor (Slettet)

x-aksen opfylder y=0. Dvs. et skæringspunkt (x,y) mellem x-aksen og linjen opfylder y=0 og 4x-5y-10=0. Løs to ligninger mht. x,y


Svar #2
08. januar 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet)

Er det korrekt, at x-aksens skæringspunkt bliver (2,5;0), og at y-aksens skæringspunkt bliver (0;2)?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om linje i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.