Matematik

skæringspunkt og området M

08. januar 2017 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg løser denne opgave???

fil vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2017 af StoreNord

a)    Sæt f=g, og løs ligningen med hensyn til x.

b)    Tegn parablerne  for eksempel med Geogebra.

Træk funktionerne fra hinanden, og integrèr fordkellen fra x1 til x2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2017 af mathon

     skæring kræver:
                                      3x^2=-3x^2+24

                                      6x^2=24

                                      x^2=4

                                      x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2017 af mathon

b)
           A_M=\int_{-2}^{2}\left (-6x^2+24 \right )\mathrm{d}x=\overset{grundet\; symmetr\! ien}{\overbrace{12\cdot \int_{0}^{2}\left ( -x^2+4 \right )\mathrm{d}x}}=12\cdot \left [ -\tfrac{1}{3}\cdot x^3+4x \right ]_{0}^{2}=

                                                                             12\cdot \left ( -\tfrac{1}{3}\cdot 2^3+4\cdot 2 \right )=12\cdot \tfrac{16}{3}=64


Skriv et svar til: skæringspunkt og området M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.