Matematik

ligning

12. januar 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har svært ved at regne denne ligning ud: 


•    3x + 6  = 3
     _____
         4
x= ?

Jeg ved ikke hvad man skal gøre, når der kommer en brøkstreg. Er der nogen der vil hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af ABBEAST (Slettet)

Du kan gange med 4 på begge sider af lighedstegnet, det vil gøre det meget lettere. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2017 af PeterValberg

Multiplicér begge sider med 4
Subtrahér 6 på begge sider
Dividér begge sider med 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2017 af mathon

               \frac{\left (x+2 \right )\cdot 3}{4}=3

                \frac{x+2 }{4}=1

                x+2 =4

                x=2


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.