Matematik

to ubekendte x og y er givet, at..

12. januar 2017 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3x-y=-16

-x+2y=22

bestem x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af peter lind

Isoler y i den første ligning og sæt  resultatet ind i den anden ligning

Alternativt gang  den første ligning med 2 og adder den til den anden ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2017 af MatHFlærer

Ok, skriv dem op sådan:

3x-y=-16 (1)

-x+2y=22 (2)

Jeg vil starte med at isolere x i (2), dvs. blot skift fortegn. Indsæt da det x=bla bla på x's plads i (1) og isoler derefter for y. Den y-værdi du får, skal indsættes i (2) og derfra får du en x-værdi.

---------------

Eksempel:

2x-y=4 (1)

x+y=2 (2)

x=2-y

Insæt i (1)

2*(2-y)-y=4⇔4-3y=4⇔3y=0⇔y=0

Indsæt y i (2)

x+0=2⇔x=2

Dvs. løsningerne er

x=2 og y=0

---------------

GIver det mening?

Løsningerne er x=-2 og y=10, prøv at kom frem til det. :-)


Svar #3
12. januar 2017 af natalie1234 (Slettet)

hvor kommer 3y fra i dit eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2017 af Lolwuutz (Slettet)

#3

hvor kommer 3y fra i dit eksempel?

2*(2-y)-y=4 ⇔ 2*2-2y-y=4 ⇔ 4-3y=4


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2017 af MatHFlærer

-2y-y eller som #4 skrev

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2017 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 20 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: to ubekendte x og y er givet, at..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.