Matematik

Resultater af trigonometriske funktioner

14. januar 2017 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg oplever ofte, at de resultater jeg får ud fra trigonometriske funktioner indeholder en variabel “n“. 

F.eks. er jeg ved at bestemme koordinaterne til de punkter på en banekurve, hvor hastighedsvektoren er lodret:

x'(t) = 0

-0,8*sin(2t+π/2) = 0

t = 0,78540*(2n-1)

Hvor variablen t angiver en tid.

Hvordan skal jeg fortolke sådanne resultater, og kan jeg evt. undgå dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2017 af peter lind

Det betyder at funktionen antager den samme værdi flere gange. sinus og cosinusfunktionerne er periodiske og det er banebevægelserne så også. eksempler på det jævn cirkelbevægelse og harmonisk oscillator


Svar #2
14. januar 2017 af RasmusEu (Slettet)

Tak Peter,

Jeg huskede ikke definitionsmængden, dvs. 0\leq t\leq2\pi

Dette gav de korrekte resultater.


Skriv et svar til: Resultater af trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.