Matematik

rentesregning - løsning af ligning

16. januar 2017 af bradapete (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan ikke løse denne ligning.... 500000*(1+0,05)n=500000*(1+0,055)n-10000


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2017 af SuneChr

Kræver CAS.
3 < n < 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2017 af StoreNord

#0

Ku det tænkes, ar du har skrevet forkert?

500000*(1+0,05)n=500000*(1+0,055)n-10000


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2017 af SuneChr

# 3
Dette forslag medfører jo, at
n ∈ ∅


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2017 af StoreNord

Ja. Det er også rigtigt, men det er da en dum opgave!

Geogebra siger de skærer hinanden i A = (3.52, 593589.13)


Svar #6
17. januar 2017 af bradapete (Slettet)

fandt ud af den :) men har fået problemer med en anden opgave...


Svar #7
17. januar 2017 af bradapete (Slettet)

I en periode på 5 år - fra 2002 til 2007 - steg en virksomheds produktion med 5% om året.

a) hvor mange procent er produktionen større i 2007 end i 2002? - har lavet

b) i år 2008, 2009, 2010 falder produktionen hvert år med 8%. er produktionen efter år 2010 større eller mindre end i år 2002?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2017 af StoreNord


Svar #9
17. januar 2017 af bradapete (Slettet)

jep, har fundet ud af b nu.


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2017 af SuneChr

# 7
Afgør, hvorvidt
1 er større eller mindre end 1,055·0,923 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2017 af StoreNord

#9   Ja, så kan vi jo lisågodt sove.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2017 af SuneChr

# 11
SP 1701170052.PNG

Vedhæftet fil:SP 1701170052.PNG

Skriv et svar til: rentesregning - løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.