Matematik

I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275000, hvis denne udvikling fortsætter?

17. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med disse tal, hvor der er tale om en lineær model:

År:       2000         2001        2002        2003         2004         2005

Antal: 145132     155759    168427     182034     195513     206083

Jeg skal så udregne i hvilket år antallet af diabetikere passerer 275000, hvis udviklingen fortsætter.

Når nu det er en lineær model, så skal jeg vel bruge formlen y=ax+b og sætte 275000 ind på y's plads:

275000=    men hvad gør jeg så herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af StoreNord

y=ax+b              ja, men du skal først finde a og b.


Svar #2
17. januar 2017 af MMLL13

Jeg skulle i opgaven før denne lave en lineær regression i GeoGebra og den har jeg så lavet, så jeg har ikke nogen a og b værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2017 af StoreNord

I regnearket skulle der være mulighed for at få en tendenslinje, hvortil der vises en formel med talværdier for a og b.

Jeg gjorde det med LibreOffice.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2017 af StoreNord

2011


Skriv et svar til: I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275000, hvis denne udvikling fortsætter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.