Matematik

andengradsligning

18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp.

Opgaven lyder:

Det oplyses om en andengradsligning, at den ikke har en løsning samt at a=-1 og c=-4.

Hvilke heltallige værdier kan b have?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2017 af PeterValberg

Du har således, at:

-x2 + bx - 4 = 0

at der ingen løsninger er ensbetydende med, at diskriminanten d < 0
hvor d = b2 - 4ac 

Du skal med andre ord løse uligheden (mht. b):

b2 - 4·(-1)·(-4) < 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2017 af mathon

Uden reelle løsninger
er i
                              -x^2+bx+(-4)

                              b^2-4\cdot (-1)\cdot (-4)<0

hvoraf heltalligt:
                              b\in\left \{ \left. -3,-2,-1,0,1,2,3 \right \} \right.
                                       

Latex kører ekstremt langsomt lige nu.


Svar #3
18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Peter valborg

Jeg forstår godt, at man skal bruge diskriminantformlen, men jeg jo finde ud af hvor mange løsninger b kan have. Jeg har prøvet, men jeg ved simpelhen ikke hvordan man skal gøre

Kan hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2017 af mathon

         

                             d=b^2-4\cdot (-1)\cdot (-4)<0

                             b^2-16<0

                             b^2<16

                             \sqrt{b^2}<\sqrt{16}

                             \left | b \right |<4

                             -4<b<4

hvoraf heltalligt:
                             b\in\left \{ \left. -3,-2,-1,0,1,2,3 \right \} \right.


Svar #5
18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, det sidste du har skrevet er det alle de løsninger b kan have


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2017 af mathon

Opgavens spørgsmål 
er:
          "Hvilke heltallige værdier kan b have?"


Svar #7
19. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal løse opgaven. kan du muligvis prøve at opstille den hvordan du tænker den skal løses.

det ved jeg godt at du har gjort i #4, men der forstår jeg det ikke. kan du ikke sætte flere detaljer på


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2017 af mathon

Du skal kende 
definitionen:
                           \left | x \right |=\sqrt{x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2017 af mathon

og kunne løse
kombinerede uligheder.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.