Matematik

Vektorer i rummet

18. januar 2017 af SÅerdetLE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ST

Har løst opgave a, som jeg har fået til alpha = 20(x-9)+0(y-6)+200(z-10)

Dog forstår jeg ikke helt opgave b, og søger derfor hjælp til denne


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Skriv x(t) = 9 + 8t, y(t) = .... osv.

Når disse indsættes på x, y, z i planligningen, så bliver den til en førstegradsligning mht. t.

Men alpha = 20(x-9)+0(y-6)+200(z-10) er ikke rigtigt fordi alpha (der repræsentere et plan) ikke kan indgå i ligningen, da det ikke er et tal.  0 = 20(x-9)+0(y-6)+200(z-10) er heller ikke rigtig da gulvpunktet fra x=0, y=1, z=1 ikke passer i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af mathon

    
                     \alpha \! \! :\; \; x+10z-10=0

     F opfylder

                            x+10z-10=0 og  x=8t+9\; \; \wedge\; \; y=-10t+6\; \; \wedge\; \;z=19t+10
hvoraf:
                            8t+9+10\cdot (19t+10)-10=0

                                                t=?
                           


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.