Matematik

Ganger to "phasor" sammen

19. januar 2017 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad sker der hvis man ganger to phasors sammen på exp-form. Svare det til at "adderere" dem i kartetisk form? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Mener du A exp(a) B exp(b) = AB exp( a+b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

a og b er så imaginære tal

Svar #3
19. januar 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

#1 Mener du A exp(a) B exp(b) = AB exp( a+b)

Lad os sige jeg gerne vil ligge en masse phasors sammen, hvordan gør jeg det i exp-form?

Jeg vil gerne ligge dem sammen, fordi jeg gerne vil skabe et nyt signal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Ok, rigtigt smart bliver det ikke.

Exp(j a) = cos(a) + j sin(a) hvor j er sqrt(-1)

Så du omdanner til kartesisk form i det komplekse plan,

Bedre bliver det nok ikke

Svar #5
19. januar 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, men hele formålet, er at mit signal skal blive i exp-form. Det vil altså sige, den eneste måde man kan summere en masse signaler i exp form, er ved at lave dem om til kartesisk form og addere dem sammen med kompleksetal regneregler.

cos(A)+cos(B) + j ( sin A + sin B) = exp(A)+exp(B) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Ja, sorry

Skriv et svar til: Ganger to "phasor" sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.