Matematik

Hjælp til Mat-opgaver ( bl.a. Bestem vinduets areal. osv)

24. januar 2017 af elev78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Indsætter opgavebeskrivelsen herinde.

Jeg synes det er svært at løse opgave a, b og c.

- Takker på forhånd.

Vedhæftet fil: Dokument1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2017 af MatHFlærer

Jeg indsætter din opgave


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2017 af janhaa

a) max  bredde, finn f(x) = 0

bredde: x2- x1

max høyde; f ' (x) = 0

x=a => max høye f(a)

b) int f(x) dx from x1 to x2


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2017 af MatHFlærer

a) Løs f(x)=0 og læg rødderne numerisk sammen. Find f'(x)=0 og indsæt den afledede x-værdi i f(x).

b) Anvend bestemt integrale med dine rødder. 

c) Anvend at du kender højden samt at du kender rødderne. Så kan du opstille et andengradspolynomie vha.

f(x)=a(x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2017 af peter lind

a) find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Løsningen er maksimal højde

Løs ligningen  f(x) = 0 Differencen mellem løsningerne er bredden

b) A = ∫x1x2f(x)dx  hvor x1 og x2 er løsningerne til ligningen f(x) = 0

c) Parablen har ligningen p(x) = a*x2+b*x+c.

sæt p(x1) = x(x2) = 0 og p( (x1+x2)/2 ) = makshøjden fra spørgsmål a  Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2017 af janhaa

a)

x1 = -1,35

x2 = 1,35


Svar #6
24. januar 2017 af elev78 (Slettet)

#2

Skal jeg anvende solve? I så fald, så har jeg fået x til at give : x= -1.35 og x= 1.35


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2017 af MatHFlærer

Det er også rigtigt #6


Svar #8
24. januar 2017 af elev78 (Slettet)

okay er med.

det gik lige stærkt med svarene fra jer :)

Mange tak for hjælpen


Svar #9
24. januar 2017 af elev78 (Slettet)

Okay, jeg fandt den afledede funktion til at give =

?f '(x) = −1.52606*sinh(1.52606*x)

Når jeg så løser ligningen f ' (x) =0, så får jeg x til at give 0. Giver det mening? er dette så den maksimale højde?

- :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2017 af MatHFlærer

x=0 er rigtigt. Prøv at plot f(x) grafisk, så vil du opdage, at toppunktet er i x=0 ;-)


Svar #11
24. januar 2017 af elev78 (Slettet)

Gymnasieteacher, når du siger i #3 "læg rødderne numerisk sammen", mener du så at jeg skal skrive:

-1.35+1.35 = 0 ? :)  eller hvad mener du helt præcist med "læg rødderne numerisk". Jeg forstår ikke hvad "numerisk" betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2017 af MatHFlærer

Eksempel:

|-4|=4

Dvs. det er strengt taget bare at fjerne det negative fortegn, så det er 1.35+1.35=2.7


Skriv et svar til: Hjælp til Mat-opgaver ( bl.a. Bestem vinduets areal. osv)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.