Matematik

Løs ligningssystemet

01. februar 2017 af quan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Løs ligningssystemet

−x + 3y = 6

2x + y = −5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2017 af peter lind

Gang den første ligning med 2 og adder den til den anden ligning. Det vil resultere i en ligning i y alene. Den fundne værdi for y kan du så indsætte i en af de oprindelige ligninger

Alterneati Isoler x i den første ligning og indsæt resultatet i den anden ligning 


Svar #2
01. februar 2017 af quan123 (Slettet)

I den første fik jeg y = 2-x. Dernæst fandt jeg ud af at x blev -7 i den næste ligning og fik så til sidst at y blev 9. Er det rigtigt eller mangler jeg mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2017 af peter lind

Jeg kan ikke få de y=2-x  til at stemme med noget, så hvad har du gjort ? I hvert fald ikke det der står i #1 . Hvis du sætter dine to løsninger ind i den første ligning får du på venstre side -(-7)+3*9 = 34 hvilket ikke rigtig stemme med at det skulle blive 6


Svar #4
01. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Jeg startede med at lægge x sammen på begge sider så der stod 3y=6+x. Bagefter dividerede jeg med 3 for at få y til at stå alene, så jeg fik 6-x/3. Det reducerede jeg og fik y=2-x


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2017 af peter lind

du skulle lægge 2 gange den første ligning og den sidste ligning sammen  atså alle led og dermed

-2*x+2x +2*3y + 2y = 2*6-5


Svar #6
01. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Hvorfor tallet 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2017 af peter lind

Fordi så forsvinder leddet med x


Svar #8
01. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Er svaret så 12 og jeg er done?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2017 af peter lind

du skal altså finde x og y.

reducer resultatet i #5


Svar #10
01. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Det giver så 7


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2017 af peter lind

Jeg har opdaget en fejl  i #5 beklager der skulle stå -2*x+2x +2*3y + y = 2*6-5

Hvad giver 7 ?   Du skal finde x og y. Hvad får du x og y til ?


Svar #12
02. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Hvis du har retter det, får jeg 7y


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. februar 2017 af peter lind

nej du gør ej. Det rigtige er 7y=7


Svar #14
02. februar 2017 af quan123 (Slettet)

Så er y=1. Hvordan regner jeg så x?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. februar 2017 af peter lind

Nemmest ved at indsætte y værdien ind i den første ligning


Svar #16
02. februar 2017 af quan123 (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN! :D

Er det muligt at du måske også kan hjælpe mig med at tjekke nogle svar? Det omhanddler differentialregning


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.