Kemi

M, n, mol

04. februar 2017 af Kortslutningen - Niveau: C-niveau

Hej folkens

Jeg studerer naturfag, og det kører godt i både biologi og geografi - men hold da op hvor jeg kæmper med kemi. 

jeg har fået en masse opgaver jeg skal have løst denne uge

Dette er den første

I 1540 opdager en for os ukendt italiensk alkymist, at bly ved opvarmning i luft øger sin masse med 8-10%. Reaktionsskemaet for reaktionen er:

Pb(s) + O2(g) -> PbO(s)

Afstem reaktionsskemaet og beregn, hvor mange gram bly (II)oxid, der dannes ud fra 100 g bly. kommenter reultatet. 

Kan i være skide behjælpelige og foklare min fremgangsmåden? Jeg kender til n M og Mol - men jeg kan simpelthen ikke fatte hvordan jeg skal bære mig ad med opgaven. Skal jeg kun beregne Pb(s)? eller skal jeg beregne PbO(s)??? jeg er super forvirret.

Hvis nogen ved hvor man kan få lektiehjælp til disse slags opgaver, så skriv også gerne. :) jeg betaler gerne for at fatte det, og få løst min opgave. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2017 af janhaa

2Pb + O2(g) => 2PbO

m = 100 g Pb =>

n = 100/207,2 mol = 0,483 mol Pb

som svarer til

0,483 mol PbO, dvs

m(PbO) = n*M = n*223,2 g = 107,8 g


Skriv et svar til: M, n, mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.