Kemi

Strukturformlen for denne aminosyre

06. februar 2017 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som vil hjælpe mig til at forstå strukturformlen for :

a)      2,4-diamin-4-oxo-butansyre.

Jeg vil blive super glad, hvis jeg kunne få en forklaring til, hvorfor den er opbygget som den er.

På forhånd 1000 tak


Svar #1
06. februar 2017 af HFNU (Slettet)

Nogle der kan hjælpe? Jeg har stadig ikke fundet ud af hvordan aminen ser ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2017 af mathon

                    NH2     NH2
                     |           |
             O = C - C -  C - C


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2017 af Soeffi

#0  2,4-diamin-4-oxo-butansyre...også kaldet asparagin.

Reglen er:

1) Find den funktionelle gruppe, der har højest prioritet.

2) Find den længste kulstofkæde, der indeholder denne gruppe. Navnet på denne forbindelse (butansyre) er slutningen af stoffets navn.

3) Nummerer det c-atom der indgår i syregruppen med tallet 1. Nummerer kulstofkæden fra (2) ud fra dette.

4) Giv de andre funktionelle grupper et nummer efter hvilket c-atom, som de sidder på.

5) Skriv de funktionelle grupper op i alfabetisk orden med tal der angiver, hvor de sidder og græske tal, der angiver deres antal.

Rød : carboxylsyre

Blå: butan-kæde

Grøn: amin

Lilla; oxo eller carbonyl gruppe. C=O hedder oxo, når det indgår i et stof som underordnet funktionel gruppe. Hvis det har højest prioritet, hedder det enten aldehyd (hvis det sidder for enden af kulstofkæden) eller keton (hvis det sidder inde i kulstofkæden).

Vedhæftet fil:70-47-3.gif

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2017 af mathon

detaljer:
                    NH2     NH2
                     |           |
             O = C - C -  C - C - OH
                                       ||
                                       O
         2,4-diamin-4-oxo-butansyre
                     


Svar #5
06. februar 2017 af HFNU (Slettet)

Tak mathon og Soeffi.

mathon betyder; 2,4 diamin 4oxo butansyre, at:

Der sidder en aminogruppe på nr 2 og 4 sidekæde fra højre til venstre og en oxogruppe, eller carbonylgruppe på det fjerde carbonatom. Kan du fortælle mig hvorfor der sidder en OH gruppe på carbonkæden.

Jeg er dog stadig ikke med på hvorfor det hedder; 1,2 dibrompentan fra den anden tråd...måske forstår jeg det efter jeg har arbejdet lidt med at tegne strukturformler for aminosyre. Det håber jeg hvertfald


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2017 af mathon

Udgangspunktet er butansyre:
                                                  C - C - C - C - OH
                                                                    ||
                                                                    O

tilkoblet to -NH2 grupper ved C2 og C4

                                                  NH2    NH2              
                                                   |            |                  
                                                  C - C - C - C - OH
                                                                    ||
                                                                    O

og en oxogruppe ved C4

                                                  NH2    NH2              
                                                   |            |                  
                                                  C - C - C - C - OH
                                                  ||                ||
                                                  O               O

                                                 2,4-diamin-4-oxo-butansyre


Svar #7
06. februar 2017 af HFNU (Slettet)

Ok tak igen mathon.                   

Ved butansyre sidder der hydrogenatomer ved carbonatomerne, hvis du forstår hvad jeg mener, men det gør der sidder aminogrupper på butansyren så, altså i det her tilfælde så med 2,4-diamin-4-oxo-butansyre ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2017 af mathon

For overblikkets og notationspladsens skyld medtager man ikke butansyrens øvrige H-atomer, da disse ikke bidrager væsenligt til forståelsen..


Svar #9
06. februar 2017 af HFNU (Slettet)

Ok ja så er jeg med: )

I forhold til svar3 > Hvad betyder det så at jeg skal finde den funktionelle gruppe der har højest prioritet


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2017 af Soeffi

#9 I forhold til svar3 > Hvad betyder det så at jeg skal finde den funktionelle gruppe der har højest prioritet

Se evt. http://www.masterorganicchemistry.com/2011/02/14/table-of-functional-group-priorities-for-nomenclature/.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2017 af mathon

Prioriteringen må du finde i din kemibog eller på nettet.


Svar #12
06. februar 2017 af HFNU (Slettet)

TAK for hjælp


Skriv et svar til: Strukturformlen for denne aminosyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.