Fysik

Newton

06. februar 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan I hjælpe mig med følgende:
- En bold springer tilbage fra en væg med den samme fart den havde fær den ramte væggen. Har dets momentum ændret sig? Relatere det med Newtons love.

- Hvorfor giver det mening at give g værdien 9,8 N/kg når man snakker om masse og vægt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af mathon

Impulsbevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2017 af mathon

- Hvorfor giver det mening at give g værdien 9,8 N/kg når man snakker om masse og vægt?

         Massevirkningsloven giver:
                                                           \overrightarrow{F}=G\cdot \frac{m\cdot M}{r^3}\cdot \overrightarrow{r}    hvor \overrightarrow{r} er jordens radiusvektor
                                                                                                     med retning fra jordoverfladen mod centrum

hvoraf
                              \frac{F}{m}=g_{middel}=\frac{G\cdot M}{r^2}=\frac{\left ( 6{,}6742\cdot 10^{-11}\; \tfrac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \left ( 5{,}976\cdot 10^{24}\; kg \right )}{\left (6{,}3675\cdot 10^6\;m \right )^2 }=9{,}84\; \tfrac{m}{s^2}

hvor
          6{,}3675\cdot 10^{\, 6}\;m er jordens middelradius.


Skriv et svar til: Newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.