Matematik

areal af plade

06. februar 2017 af shain - Niveau: 10. klasse
Jeg skal finde arealet af plade af sammensatfigur. Jeg vil opdele pladen i kendte figurer.

rektangel + firkant
0,8 m - 0,5 m = 0,88 m stykket af bredden på firkant

længden af hele pladen er 1,9 m finde længden af rektangel 1,9 m - 1,1 m= 0,4 m

lægger jeg disse arealer sammen får jeg 1,28 m2
Er i tvivl om det er rigtig?

vedhæftet billede af pladen

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af mathon

1,9 m - 1,1 m = 0,8 m


Svar #2
06. februar 2017 af shain

0,8 m * 0,5 m = 0,4 m2
1,1 m * 0,8 m = 0,88 m2

Areal figur: 0,88 m2 + 0,4 m2 = 1,28 m2 rigtig eller forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2017 af mathon

     Areal
                    A=\left (1{,}9\; m \right )\cdot \left ( 0{,}8\;m \right )-\left ( (1{,}9-1{,}1)\;m \right )\cdot \left ( (0{,}8-0{,}5)\;m \right )=1{,}28\;m^2
eller
                    A=\left (1{,}1\;m\right )\cdot \left ( 0{,}8\;m \right )+\left ( (1{,}9-1{,}1)\;m \right )\cdot \left ( 0{,}5 \;m\right )=1{,}28\;m^2


Svar #4
06. februar 2017 af shain

yes så det rigtig det jeg er noget frem til. tusind tak

Skriv et svar til: areal af plade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.