Matematik

retvinklet trekant

06. februar 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til at finde vinkel C og D!!!

opgaven lyder:

bestem vinkel C og D i firkant ABCD.

Jeg ved at jeg skal bruge sinus og cosinus 

sin(V) = mod/hyp

cos(V) = hos/hyp

men hvordan ved jeg hvilke jeg skal bruge ti hvad???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af Toonwire

For at regne vinkel D kan du bruge 

\text{cos(D)}=\frac{|\text{ED}|}{|\text{CD}|} 

hvor |ED| er den hosliggende katete og |CD| er hypotenusen, i trekant CDE.

Vi kender på forhånd |CD| = 170, så vi skal bare finde |ED|:

Vi har fået givet |AD| = 145 og |BC| = 60, dvs |ED| = 145 - 60 = 85.

Så kan der sættes ind i formlen med de kendte værdier:

\text{cos(D)}=\frac{85}{170}~~\Leftrightarrow ~~ \text{D}=\text{cos}^{-1}\left(\frac{85}{170} \right )=\text{cos}^{-1}\left(\frac{1}{2} \right )= 60^\circ

Prøv så om du selv kan finde vinkel C. Husk at denne skal beregnes i firkanten ABCD og ikke bare trekanten.
Hint: vinkelsum i firkant = 360 grader


Svar #2
06. februar 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

Mange tusind tak, det gav mening..

så den sidste vinkel må være 120º

sin(C) = BC / DC 

D = sin-1 (60/170) 

jeg går i stå her.. er det rigtigt indtil videre og er der ikke lige en der kan give mig et skub

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2017 af fosfor (Slettet)

Du kan ikke bruge formlen sin = mod/hyp, i trekant BCD, da den ikke er retvinklet.


Svar #4
06. februar 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

hvordan regner jeg så vinkel C ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2017 af fosfor (Slettet)

Se nederste linje i #1


Svar #6
06. februar 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

okay tusinde tak :D


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.