Matematik

Hvordan man fjerner potensen i en ligning

07. februar 2017 af kazpar (Slettet) - Niveau: 10. klasse

y=0,6*x^3,3 

Jeg vil gerne ha x til at stå for sig selv. 
Men hvordan er det lige jeg for fjernet i N´de på den her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2017 af mathon

                         \left (x^{3,3} \right )^{\frac{1}{3{,}3}}=\left (\frac{y}{0{,}6} \right )^{\frac{1}{3{,}3}}            

                         x=\left (\frac{y}{0{,}6} \right )^{\frac{1}{3{,}3}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2017 af SuneChr

Er man glad for hele tal, har man

y=\frac{3}{5}\cdot x^{\frac{33}{10}}

x=\sqrt[33]{\frac{5^{10}y^{10}}{3^{10}}}


Skriv et svar til: Hvordan man fjerner potensen i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.