Fysik

Newton

08. februar 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

En skiløber starter fra hvil i toppen af en hældning på 24°, som er 1,3 km lang. Man ser bort fra friktion. Hvor lang tager det at nå bunden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af Therk

Hint: Tyngdeaccelerationen og trigonometri.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af mathon

          \tfrac{1}{2}gt^2=h=\left ( 1300\; m \right )\cdot\sin(24^\circ)\; \; \; \; \; \; \; t>0

          t=\sqrt{\frac{2\cdot \left ( 1300\; m \right )\cdot\sin(24^\circ)}{9{,}82\; \tfrac{m}{s^2}}}


Skriv et svar til: Newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.